Pagalba telefonu  Pagalba internetu Savanorystė 
     
 
Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija (LEPTA) yra nevyriausybinė organizacija, vienijanti Lietuvoje veikiančias tarnybas, kuriose telefonu ir internetu emocinę paramą teikia specialiai tam paruošti savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai. LEPTA misija - kritiniu metu suteikti nemokamą, lengvai prieinamą, anonimišką emocinę paramą, sumažinti žmogaus emocinį skausmą, padėti atlaikyti ir įveikti sunkumus.  2024 metais LEPTA kartu su savo narėmis vykdo projektą "Emocinės pagalbos teikimas telefonu ir susirašinėjant internetu 2024 metais", kurį finansuoja Jaunimo reikalų agentūra.

Šioje svetainėje galite daugiau sužinoti apie asociaciją, jos nares bei jų teikiamą pagalbą, apie galimybę tapti savanoriu.
 
     
 

2023 12 04 Tarptautinės savanorių dienos proga įteikti padėkos raštai

Tarptautinės savanorių dienos proga socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė įteikė padėkos raštus "Jaunimo linijos" savanorei Tatjanai Veromej, „Pagalbos moterims linijos“ Klaipėdos programos vadovei Brigitai Šadauskienei ir "Vaikų linijos" savanorei Astai Garliauskienei.

Tatjana Veromej - ilgiausiai, net 22 metus - savanoriaujanti "Jaunimo linijos" savanorė. Savo savanorystės kelionę ji pradėjo nuo emocinės paramos teikimo telefonu, o ilgainiui įsitraukė į svarbius vidinius organizacijos procesus: stebėjo ir vertino emocinės paramos pokalbių kokybę, išugdė ne vieną naujų savanorių grupę, o šiuo metu rūpinasi esamų savanorių kvalifikacijos kėlimu.

Brigitai Šadauskienei ministrė dėkoja už pozityvios atmosferos komandoje kūrimą, efektyvaus bendradarbiavimo skatinimą ir kūrybiškus bei motyvuojančius sprendimus savanoriškos veiklos koordinavime.

Asta Garliauskienė „Vaikų Linijoje“ savanoriauja daugiau nei 5 metus. Savo savanorystės kelią pradėjo kaip savanorė, teikianti emocinę paramą telefonu, vėliau ėmėsi emocinės paramos teikimo pokalbiais internetu. Vien pokalbiams su vaikais ir paaugliais Asta yra jau paskyrusi beveik 500 valandų. Be to, šiuo metu Asta yra puiki savanorių mokytoja. Ji ne kartą buvo išrinkta „Kauno savanorių metų mokytoja“. Asta yra mylima ir gerbiama kitų savanorių.

Sveikiname!

  


2023 09 23 LEPTA konferencija: savanorystės įkvėpimai ir iškvėpimai

Rugsėjo 22-23 dienomis Vilniuje įvyko tradicinė kasmetinė Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos konferencija. Šiemet ją pavadinome „Savanorystė: įkvėpimai ir iškvėpimai“ ir kalbėjome apie svarbiausią mūsų organizacijų sritį – savanorystę ir savanorius.

Konferenciją atidarė LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas, taip pat sveikinimo kalbą tarė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Jaunimo reikalų agentūros direktorius Jonas Laniauskas. Vėliau buvo pristatyti LEPTA veiklos rezultatai bei tendencijos, o valdybos pirmininkė Rugilė Pekoriūtė-Kuzmė tradiciškai smagiai leido susipažinti visiems atvykusiems į konferenciją.

Ieškodami įkvėpimo, klausėmės Vitalijos Lyska-Accossato pranešimo apie patirtį dirbant „Kaunas 2022“ savanorių koordinatore. Ji pasakojo, kaip ieškojo savanorių renginiams, kaip juos motyvavo ir kaip po visko sukūrė metodologinę medžiagą ir sudėjo ją į leidinį, kurį gali naudoti visos organizacijos, dirbančios su savanoriais

Patirties apie darbą su savanoriais sėmėmės diskusijos metu. Diskusijoje dalyvavo nevyriausybinių organizacijų atstovai, daugiausiai dirbantys prie trumpalaikių savanorystės projektų: Karolis Jurkevičius, "Lietuvos Raudonojo kryžiaus" savanorystės procesų koordinatorius;  Giedrė Kederytė-Kriščiūnė, Vilniaus arkivyskupijos Carito savanorių koordinatorė; Paulius Tamolė, "Stiprūs kartu" savanorių koordinatorius bei kolegė iš Pagalbos moterims linijos – Aušra Stankūnienė. Diskusiją moderavo Rita Stanelytė, "Jaunimo linijos" komunikacijos vadovė.

Kaip suvaldyti stresą tiesiog kvėpuojant, pasakojo ir demonstravo lektorė Agnė Zinkevičiūtė.

Linijų savanorių ir administracijos darbuotojai po konferencijos nuvyko į Mo muziejų, kur aplankė parodą, skirtą Vilniaus 700 metų jubiliejui.

Antrąją konferencijos dieną paskyrėme vieni kitų geresniam pažinimui: „world cafe“ principu linijos pristatė jų veikloje aktualiausius klausimus ir su jais supažindino kitų linijų atstovus. „Jaunimo linija“ kalbėjo apie savižalą, „Vaikų linija“ – apie patyčias internete, „Pagalbos moterims linija“ – apie smurtą artimoje aplinkoje, „Vilties linija“ – apie vienišumą ir vienatvę.

Konferencijoje dalyvavo 65 LEPTA bendruomenės nariai – savanoriai ir administracijos darbuotojai.

Parengė „Jaunimo linijos“ komunikacijos vadovė Rita Stanelytė
 
   
 


2023 09 01 Ilginamas "Vaikų linijos" pokalbių internetu darbo laikas

Nuo rugsėjo 1 dienos "Vaikų linijos" pokalbiai internetu pradeda veikti nuo 14 val. iki 23 val. kasdien. Jaučiant, kad vaikų ir paauglių poreikis gauti emocinės paramos susirašinėjant internetinėmis žinutėmis auga, nuosekliai didiname ir linijų skaičių, ir darbo laiką.

Per septynis šių metų mėnesius atsiliepėme į dvigubai daugiau pokalbių internetu nei per tą patį laikotarpį pernai. O pagausėjus savanorių konsultantų gretoms, trumpėja ir laukiančiųjų eilėje skaičius – šiuo metu galime atsiliepti beveik 90 proc. besikreipiančių vaikų.

Pokalbiai su "Vaikų linija" yra nemokami ir anonimiški, t. y. paskambinus ar parašius nereikia prisistatyti, atskleisti savo asmens duomenų. Taip pat viskas, ką čia pasakoja vaikai ir paaugliai, lieka konfidencialu ir neišeina už emocinės tarnybos ribų – tai reiškia, kad niekas kitas nesužinos, apie ką vaikai kalbėjosi su "Vaikų linija". 

Kalbėdamasis su vaiku ar paaugliu "Vaikų linijos" savanoris konsultantas stengiasi sukurti erdvę, kurioje besikreipiantysis jaustųsi saugus ir galėtų dalytis savo jausmais, išgyvenimais, drauge su konsultantu ieškotų atsakymų į rūpimus klausimus.

Visus emocinės paramos linijų pagalbos internetu kontaktus galite rasti čia.


2023 01 03 „Jaunimo linija“ atnaujina prekės ženklą

32-ejus metus veikianti ir emocinę paramą jaunimui visą parą teikianti nevyriausybinė organizacija „Jaunimo linija“ atnaujina prekės ženklą ir vizualinį identitetą.

                                           

„Sprendimą atnaujinti prekės ženklą paskatino naujos „Jaunimo linijos“ strateginės kryptys. Siekiame būti jaunimui patrauklia ir prieinama erdve emocinių iššūkių akivaizdoje, tad atnaujindami prekės ženklą galvojome apie savo pagrindinę tikslinę grupę – jaunus žmones. Jauni žmonės linkę keistis, eksperimentuoti, ieškoti savęs. Todėl ir atnaujintas „Jaunimo linijos“ prekės ženklas yra takus, dinamiškas, prisitaikantis prie gyvenimo aplinkybių. Tikiu, kad tai ir toliau skatins visą organizaciją būti šiuolaikiška, būti ten, kur yra jauni žmonės ir geriausiai atliepti jų lūkesčius“, - teigia „Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė.

Atnaujintas prekė ženklo vizualinis identitetas paremtas idėja, kad gyvenimas nėra tik tiesi linija, atvirkščiai – gyvenimas yra visoks: ir juodas, ir baltas, ir pilkas, kartais žalias, su violetiniais intarpais, gyvenimas keičiasi ir vingiuoja, priklausomai nuo aplinkybių ir pasirinkimų. Stabilūs išlieka tik labai nedaug dalykų. „Norime, kad tokį stabilumą jauno žmogaus gyvenime simbolizuotų „Jaunimo linija“ – kad ji būtų tas jungiamasis ryšys, kuris, nepaisant nieko, yra šalia ir yra tada, kai reikia“,- sako Diana Bukantaitė. 

Pagrindinis grafinis elementas – spalvota, „judanti“ linija, kuri simbolizuoja kismą, o kartu ir pastovumą. Atnaujintos ir prekės ženklo spalvos, nors pagrindinės – žalios – neatsisakoma, bet ji modernesnė -  mėtinė, kartu į spalvų paletę įpinta ir naujų, šiuolaikiškų atspalvių. Atnaujintas „Jaunimo linijos“ logotipas atspindi takumą, todėl priklausomai nuo aplinkybių, žalias grafinis elementas bus keičiamas. 

„Jaunimo linijos“ prekės ženklą atnaujino ir vizualinį identitetą kūrė dizaineris Ignas Kozlovas bei prekės ženklų strategė Justina Muralytė-Kozlovė, įkūrę agentūrą „Swamp“. „Atnaujinant „Jaunimo linijos“ vizualinį identitetą pagrindinis iššūkis buvo itin plati ir nehomogeniška tikslinė grupė - jaunimas. Jau pačioje atnaujinimo pradžioje visi sutarėme, kad vengsime stereotipų ir standartinio vertinimo, o kalbėsime su ,,jaunimais“ - amžiumi, branda, patirtimi, kultūriniais ir socialiniais kontekstais itin besiskiriančiais individais, kuriuos jungia tik vienas aspektas - tapatybės formavimuisi labai svarbus amžiaus tarpsnis. Būtent dėl šios priežasties ieškojome vieningai atpažįstamos ir suprantamos prekės ženklo tiesos, kuri procese virto ją iliustruojančia, kintančia, gyva ir takia vizualine išraiška,“ – pažymi prekės ženklų strategė J. Muralytė-Kozlovė.

Atnaujintą komunikacijos strategiją „Jaunimo linijai“ kūrė ryšių su visuomene agentūra „23:45“.

„Jaunimo linija“ buvo įkurta 1991-aisiais, teikia emocinę paramą visą parą anonimiškai ir konfidencialiai bei nemokamai. „Jaunimo linijos“ telefonas yra 8 800 28 888. Šiuo metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Skuode „Jaunimo linija“ turi apie 400 savanorių. Per mėnesį „Jaunimo linija“ atsako į vidutiniškai 2200 skambučių, o vakarais savanoriai teikia emocinę paramą internetiniais pokalbiais, kurių pastaraisiais mėnesiais būna virš 600. 

Informacija apie „Jaunimo linijos“ teikiamą emocinę paramą:

◼️ nemokamu telefonu visą parą 8 800 28888
◼️ pokalbiais internetu (angl. chat) kasdien nuo 18 val. iki  24 val.:  bit.ly/Pokalbiai_internetu 

Daugiau info:
Rita Stanelytė
Tel. 8 607 86 698


LEPTA konferencija „Augame ryšyje“ subūrė emocinės paramos linijų savanorius ir darbuotojus

2022 m. rugsėjo 24-25 d. Kaune įvyko kasmetinė Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos (LEPTA) konferencija „Augame ryšyje“, kurioje dalyvavo daugiau nei 50 asociaciją vienijančių linijų darbuotojų ir savanorių iš „Vaikų linijos“, „Jaunimo linijos“, „Pagalbos moterims linijos“, „Vilties linijos“ ir Pagalbos vyrams linijos „Nelik vienas“.

Konferencijos dalyvius sveikino Jaunimo reikalų agentūros direktorius Jonas Laniauskas, kuris pabrėžė emocinės paramos svarbą ir džiaugėsi konstruktyviu bendradarbiavimu su asociacija.

Dr. Ievos Stripeikienės paskaita "Sudėtingos vidinės būsenos. Ką daryti, kai su savimi sunku?" praturtino konferencijos dalyvius naujomis žiniomis ir įžvalgomis, kurios bus naudingos tiek teikiant emocinę paramą, tiek ir lengviau įveikiant asmeninius sunkumus.

Psichologės, meno psichoterapeutės Evelinos Savickaitės-Kazlauskės paskaita "Žvilgsnis į santykius iš pozityviosios psichologijos perspektyvos" pasiūlė pažvelgti į santykius kitu kampu. Sunkumai santykiuose yra dažniausia tema, dėl kurios žmonės kreipiasi į emocinės paramos linijas.

Lektorė Jurgita Gaukštė pateikė vertingų įžvalgų apie savo vertybių pažinimą kelyje link geresnės savimonės ir emocinės sveikatos.

LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas savo pranešime pristatė pirmojo pusmečio asociacijos veiklos rezultatus, kuriuose atsispindėjo, jog emocinė parama telefonu išliko nesunkiai prieinama – linijos pajėgia atsiliepti į maždaug du iš trijų bandymų prisiskambinti. Augo emocinės paramos, teikiamos susirašinėjant internetu („čiatu“), apimtys. Lyginant su emocinės paramos teikimu telefonu, emocinės paramos „čiatu“ dalis per metus išaugo nuo 15 iki 19 procentų. Emocinės paramos telefonu ir „čiatu“ dažniausių temų struktūra yra panaši, tačiau telefonu labiau vyrauja santykių tema, o čiatu – savižudybės tema.

„Vaikų linija“, „Jaunimo linija“, „Vilties linija“, „Pagalbos moterims linija“ ir Pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“ pristatė savo veiklos aktualijas.


Nuotraukų galerija >>>

2022 10 04 Pagalbos vyrams linija "Nelik vienas" tapo tikrąja LEPTA nare

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos Valdyba 2022 m. rugsėjo 25 dieną priėmė sprendimą patenkinti viešosios įstaigos „Klaipėdos apskrities pagalbos vyrams centras“, organizuojančios Pagalbos vyrams linijos "Nelik vienas" veiklą, prašymą tapti tikrąja asociacijos nare. Šis sprendimas įsigaliojo spalio 4 dieną.


Pagalbos vyrams linija "Nelik vienas" teikia emocinę paramą telefonu 860411119 kasdien nuo 18 iki 21 valandos, o pokalbiais internetu ("čiatu") - nuo pirmadienio iki penktadienio nuo 18 iki 21 valandos.

Taigi Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija vienija jau šešias emocinės paramos linijas: "Vaikų liniją", "Jaunimo liniją", "Vilties liniją", "Pagalbos moterims liniją", "Liniją doverija" ir Pagalbos vyrams liniją "Nelik vienas".


2022 10 01 "Vaikų linija" ilgina susirašinėjimo internetu ("čiato") laiką

Nuo spalio 1 dienos "Vaikų linija" emocinę paramą susirašinėjant internetu ("čiatu") teiks ilgiau - kasdien nuo 17 iki 23 valandos.





2022 09 25 Išrinkta nauja LEPTA Valdyba

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos visuotinis narių susirinkimas šių metų rugsėjo 25 dieną išrinko asociacijos Valdybą dvejų metų kadencijai. Valdyboje darbą tęs Valdybos pirmininke perrinkta "Vaikų linijos" Kauno padalinio koordinatorė Rugilė Pekoriūtė-Kuzmė, "Jaunimo linijos" vadovė Diana Bukantaitė-Kutkevičienė ir "Vilties linijos" koordinatorė Rita Šatkuvienė. Į Valdybos gretas pirmą kartą įsijungia "Pagalbos moterims linijos" Vilniaus padalinio vadovė Roberta Pauliuščenkaitė ir "Vaikų linijos" projektų koordinatorė Brigita Vazgytė.

2022 05 02 Jau galima prisiskambinti į "Vaikų liniją" ir "Vilties liniją"

Nuo balandžio 30 dienos (šeštadienio) 19 valandos iki gegužės 2 dienos (pirmadienio) 13 valandos dėl techninių kliūčių nebuvo galima prisiskambinti "Vaikų linijos" ir "Vilties linijos" telefonais. Šiuo metu ryšys atkurtas, prisiskambinti vėl galima.





2019-2021 metų veiklos rezultatai: nepaisant pandemijos, emocinė parama pasiekiama vis lengviau

Nepaisant Covid-19 pandemijos, Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijai (LEPTA) priklausančios „Vaikų linija“, „Jaunimo linija“, „Vilties linija“, „Pagalbos moterims linija“ ir „Linija doverija“ didino veiklos apimtis ir tapo lengviau pasiekiamos besikreipiantiems emocinės paramos telefonu ir internetu.

Emocinės paramos linijos atsiliepė į 56 procentus skambučių 2019 metais, 2020 metais – į 65 procentus skambučių, o 2021 metais – į 67 procentus skambučių.

Per šį laikotarpį populiarėjo emocinė parama susirašinėjant internetu (angliškai – chat). 2019 metais įvyko 5031 pokalbiai internetu, 2020 metais – 6303, o 2021 metais – 7414. Tuo pat metu mažėjo emocinės paramos kreipimųsi elektroniniais laiškais.

„Emocinę paramą teikiančių ir veiklas užtikrinančių savanorių skaičius augo ir 2021 metais pasiekė beveik tūkstantį. Galbūt dėl to, kad emocinės paramos linijos yra gerai žinomos Lietuvoje, o savanorystė suteikia asmeninio augimo galimybių ir neįkainojamos patirties“, teigia LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas. „Džiaugiamės, kad mūsų gretos auga – prieš kelis mėnesius į asociaciją įsiliejo nauja asocijuota narė, Pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“.

Su 2019-2021 metų LEPTA veiklos ataskaita galima susipažinti paspaudus šią nuorodą.

Emocinės paramos telefonu kontaktai

Emocinės paramos internetu kontaktai

Savanorystės galimybės

2022 02 27 Kaip tvarkytis su emocine įtampa, vykstant Rusijos karui prieš Ukrainą?

Emocinės paramos linijos socialiniuose tinkluose skelbia patarimus ir ragina kreiptis.

“Jaunimo linija” parengė atmintinę “Nerimas dėl karo. Ką daryti?”.

  • Jausti baimę yra natūralu.
  • Apie jausmus svarbu kalbėtis.
  • Susikoncentruoti į galimus kontroliuoti dalykus.
  • Svarbu tęsti kasdienę veiklą.

Daugiau patarimų ir informacijos galima rasti “Jaunimo linijos” paskyroje “Facebook” socialiniame tinkle.

“Vaikų linija” dalinasi patarimais, kaip kalbėti su vaikais apie karą.

“Vilties linija” skatina prisiminti, kad kylančiais jausmais galite pasidalinti paskambinę į “Vilties liniją”.

“Pagalbos moterims linija” ragina nelikti vieniems, būti bendrystėje, kalbėtis, bendrauti, palaikyti vieni kitus.

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos emocinės paramos telefonu kontaktai.

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos emocinės paramos internetu kontaktai.

Sausio 27 dieną galimi emocinės paramos telefonu teikimo sutrikimai

Dėl planinio elektros tiekimo atjungimo sausio 27 dieną (ketvirtadienį) galimi emocinės paramos telefonu teikimo sutrikimai "Vaikų linijoje", "Jaunimo linijoje", "Vilties linijoje" ir "Pagalbos moterims linijoje".

Tuo metu "Vaikų linijai", "Vilties linijai", "Pagalbos moterims linijai", o taip pat Pagalbos vyrams linijai "Nelik vienas" galite parašyti elektroninį laišką, į kurį Jums atsakys emocinės paramos konsultantai. Nuorodos ir elektroninio pašto adresai, kuriais galite rašyti laiškus, pateikiami čia (paspauskite šią nuorodą).


2022 12 31 Nuo sausio 1 dienos „Jaunimo linija“ nebeteiks emocinės paramos laiškais

Nuo 2022 metų sausio 1 dienos “Jaunimo linija” nebeteiks emocinės paramos elektroniniais laiškais. Toks sprendimas priimtas dėl itin mažo laiškų srauto ir didelių resursų laiškų sistemai palaikyti.

“Jaunimo linijoje” emocinę paramą toliau galėsite gauti telefonu - visą parą nemokamu numeriu 8 800 28 888 bei internetiniais pokalbiais (angl. chat) kiekvieną dieną nuo 18 iki 22 valandos.

Emocinę paramą laiškais teikia kitos emocinės paramos linijos:

Vilties linija (rašyti 116123@viltieslinija.lt),

Pagalbos moterims linija (reikia užsiregistruoti sistemoje www.pagalbosmoterimslinija.lt),

Vaikų linija (reikia užsiregistruoti sistemoje www.vaikulinija.lt).

Daugiau informacijos – „Jaunimo linijos“ tinklapyje.

2021 12 01 „Pagalbos moterims linija“ ilgina pokalbių internetu laiką (kasdien nuo 17 iki 22 val.)

Pokalbiai internetu – vienas iš būdų kreiptis neatidėliotinos emocinės pagalbos. Šią veiklą „Pagalbos moterims linija“ pradėjo 2019 m. Emocinė pagalba internetu yra saugi, patikima ir patogi bendravimo forma daugeliui žmonių̨. Tiesioginį pokalbį internetu renkasi moterys, kurios nedrįsta skambinti, kalbėtis su savanore gyvai arba neturi tam galimybių̨. Pavyzdžiui, bijo skambinti, nes šalia yra nuolat kontroliuojantis smurtautojas, arba vaikai, kuriuos moteris nori apsaugoti nuo skaudžių išgyvenimų ir rūpesčių. Kartais būna ir taip, kad moteris tiesiog nepajėgi kalbėti dėl užplūdusių jausmų, ašarų – tada ji rašo.

Labai svarbu, kad šis emocinės paramos būdas prieinamas ir svetur gyvenantiems tautiečiams. Neretai užsienyje dirbantys ar studijuojantys asmenys patiria įvairių sunkumų, jaučia liūdesį, ilgesį, vienatvę, yra sutrikę, pasimetę ir neturi su kuo pasidalyti savo išgyvenimais. Pokalbis internetu su savanoriu gali būti vienintelė galimybė gauti reikiamą ir skubią psichologinę pagalbą.

Tad emocinės pagalbos internetu tikslas – suteikti pagalbą kiekvienam sunkumus patiriančiam žmogui, nesvarbu, kur jis bebūtų.

Matydama, kad poreikis kalbėtis internetu auga, „Pagalbos moterims linija“ ilgina šio emocinės paramos būdo laiką: nuo gruodžio 1 d. kreiptis pagalbos galima kiekvieną dieną 17–22 val. (Lietuvos laiku). Tereikia mobiliajame įrenginyje ar kompiuterio naršyklės lange įvesti www.pagalbosmoterimslinija.lt ir paspausti ant dešinėje esančio mygtuko „Pasikalbėkime internetu“. Jūs būsite tiesiogiai sujungti su savanoriu ir pokalbyje dalyvausite tik dviese.

Visi skambučiai, laiškai ir pokalbiai internetu pagalbos linijoje yra anonimiški ir konfidencialūs. Pokalbis telefonu arba internetu dažniausiai trunka iki valandos – toks laikas pats produktyviausias. Jeigu kyla grėsmė skambinančiojo sveikatai ar gyvybei, savanoris, pašnekovui sutikus, gali iškviesti pagalbą. 

2021 10 23 „Klaipėdos apskrities pagalbos vyrams centras“ tapo asocijuotu LEPTA nariu

Prie LEPTA prisijungė naujas asocijuotas narys - viešoji įstaiga „Klaipėdos apskrities pagalbos vyrams centras“, organizuojanti Pagalbos vyrams linijos „Nelik vienas“ veiklą. VšĮ „Klaipėdos apskrities pagalbos vyrams centras“ pradėjo savo veiklą 2020 metų lapkričio mėnesį. Kartu su Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centru įsteigta specializuota pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“. Joje kasdien nuo 18 iki 21 valandos, apmokytų savanorių dėka, telefonu 860411119 teikiama emocinė pagalba. Sveikiname naują asocijuotą LEPTA narį!


2021 09 11-12 Apie emocinės paramos teikimą besitęsiančios pandemijos sąlygomis – LEPTA konferencijoje

2021 m. rugsėjo 11-12 d. Klaipėdoje vyko kasmetinė Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos (LEPTA) konferencija „Iššūkiai bendrystei, esant atskirai“, kurioje dalyvavo daugiau nei 50 asociaciją vienijančių linijų darbuotojų ir savanorių iš „Vaikų linijos“, „Jaunimo linijos“, „Pagalbos moterims linijos“ ir „Vilties linijos“.

Konferencijos dalyvius sveikino asociacijos Valdybos pirmininkė Rugilė Pekoriūtė-Kuzmė ir Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausioji patarėja Tania Gurova, kuri departamento vardu džiaugėsi už ilgametį asociacijos indėlį bei nurodė tolimesnio darbo kartu kryptis – linijų pasiekiamumo didinimą ir dėmesį savižudybių prevencijai.

LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas savo pranešime pristatė pastarųjų metų asociacijos veiklos rezultatus, kuriuose atsispindėjo, jog emocinė parama telefonu buvo nesunkiai prieinama per visą laikotarpį nuo pandeminės situacijos dėl COVID-19 viruso pradžios. Nepaisant to, kad visose linijose padaugėjo konsultacinių skambučių ir išaugo pokalbių trukmė, vidutinis paslaugos pasiekiamumas šių metų pirmą pusmetį buvo 68 proc. Tai parodo, kad LEPTA emocinės paramos linijos, padedant valstybinėms institucijoms, prisitaikė prie pandemijos iššūkių ir plečia visuomenei vis reikalingesnės emocinės paramos apimtis.

Konferencijos metu lektorių skaitytuose pranešimuose akcentuotos dvi svarbios asociacijai ir ją vienijančioms linijoms temos: savižudybės, nes rugsėjo 10-ąją minėjome Pasaulinę savižudybių prevencijos dieną, bei bendrystė, kurios išlaikymas organizacijose pandemijos metu tapo iššūkiu.

Minint Pasaulinę savižudybių prevencijos dieną, gydytojas psichiatras, psichoterapeutas Aringas Vagonis skaitė pranešimą apie psichikos sutrikimų spektrą bei skirtingas pagalbos teikimo galimybes. Lietuvoje neseniai atlikto tyrimo su nusižudžiusiųjų artimaisiais bei netektį išgyvenančio asmens po artimojo savižudybės konsultavimo gaires pristatė psichologė, Lietuvos sveikatos mokslų (LSMU) profesorė dr. Nida Žemaitienė.

„Swedbank“ AB, vyresnioji projektų vadovė, lyderystės ir organizacijų vystymo konsultantė Milda Autukaitė pranešimo metu su konferencijos dalyviais diskutavo, su kuo susidūrė organizacijos, komandos ir bendruomenės pandemijos metu. Andragogė-praktikė, mokymų trenerė Jolanta Mileškienė konferencijoje kalbėjo apie savanoriškos veiklos motyvacijos ir komandinio darbo veiksnius bei tai, kaip puoselėti savanorių įsitraukimą ir aktyvumą.

Konferencijos svečiai – Pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“ bei jos vadovas Darius Docius ir linijos atstovas Mantas Liugas pristatė Klaipėdoje naujai įkurtos linijos vyrams veiklą, pasidalino veiklos rezultatais bei siekiu plėsti linijos pasiekiamumą ateityje. Konferencijos svečiai taip pat pakvietė į patyriminį žygį Smiltynėje, kurio metu buvo stiprinamas bendruomeniškumo jausmas bei kuriamas tarpusavio pasitikėjimas.

Parengė konferencijos organizatoriai




Nuotraukų galerija >>>

2021 04 15 Išrinkta nauja Asociacijos valdybos narė

Balandžio 15 dieną įvykęs visuotinis Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos narių susirinkimas – konferencija išrinko naują valdybos narę. Ja tapo naujoji „Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė-Kutkevičienė. Valdybos nario rinkimai surengti po to, kai iš valdybos pasitraukė Greta Laukaitienė.

Emocinės paramos linijų telefonai balandžio 12 dieną neveiks nuo 8 iki 16 valandos

Dėl ryšio sistemų derinimo darbų balandžio 12 dieną (pirmadienį) nuo 8:00 iki 16:00 neveiks "Jaunimo linijos", "Vaikų linijos", "Pagalbos moterims linijos" ir "Vilties linijos" telefonai. Tuo metu galite mums parašyti laišką, į kurį būtinai atsakysime. Adresai laiškų siuntimui nurodyti tinklapyje klausau.lt/internetas.

2021 02 23 Viskas apie vaikų globą – nuo šiol visoje Lietuvoje Įvaikinimo ir globos skambučių linijoje

Nuo šiol papildomai arba po darbo valandų bus galima konsultuotis pradėjusioje veikti Įvaikinimo ir globos skambučių linijoje. Profesionalūs konsultantai suteiks reikalingą informaciją bei konsultuos rūpimais klausimais, susijusiais su globa, budinčio globotojo veikla, įvaikinimu. Paslauga nemokamai galės naudotis bet kurie šalies globėjai, budintys globotojai, įtėviai ar asmenys, ketinantys tapti globėjais, budinčiais globotojais, įtėviais bei besidomintys globa ir įvaikinimu asmenys.

Paslauga teikiama darbo dienomis nuo 12 iki 20  val. nepertraukiamai. Norintys gauti informaciją arba atsakymus į klausimus gali skambinti nemokamu numeriu 8-800 00207, rašyti laišką el. p. klausk@viskasapiegloba.lt arba www.globoscentrai.lt svetainės pagrindiniame puslapyje, tam skirtame laukelyje. Besikreipiantiems į visus klausimus bus siekiama atsakyti ir informaciją suteikti nedelsiant.

Šias paslaugas apie įvaikinimą ir globą telefonu, elektroniniu paštu ir elektronine pokalbių sistema kartu su Vaikų gerovės centru ,,Pastogė“ teikia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, įgyvendindama projektą „Vaikų gerovės ir saugumo didinimas, paslaugų šeimai, globėjams (rūpintojams) kokybės didinimas bei prieinamumo plėtra“.

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija (LEPTA) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Vaikų gerovės centru ,,Pastogė“  dėl skambinančiųjų nuktraipimo iš Įvaikinimo ir globos skambučių linijos, esant emocinės pagalbos poreikiui, į LEPTA atstovaujamas linijas („Jaunimo liniją“, „Vaikų liniją“, „Vilties liniją“, „Pagalbos moterims liniją“ ir „Linija Doverija“).



2021 02 05 Ministrės Pirmininkės padėka savanoriams

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dėkoja Lietuvos savanoriams, šiuo nelengvu metu padedantiems tiems, kuriems yra sunkiau. Premjerė išskyrė ir emocinės paramos linijas: "Ačiū kiekvienam savanoriui, atsiliepiančiam emocinės pagalbos linijose ir suteikiančiam vilties bei taip trūkstamo žmogiško bendravimo." Premjerės vaizdo kreipimąsi galite pamatyti čia.

2021 02 01 „Vilties linija“ jau pasiekiama ir internetinėmis žinutėmis

Įsibėgėjančius naujuosius metus emocinės paramos tarnyba „Vilties linija“ pradeda turėdama puikių naujienų. Nuo vasario 1 dienos, visi, norintys pasikalbėti su šios linijos konsultantais, galės tai padaryti ne tik telefonu, bet ir internetu. Tam į pagalbą pasitelkiama internetinių žinučių funkcija, kuri bus integruota tiesiai į www.viltieslinija.lt puslapį.

Daugiau nei 32 metus gyvuojanti emocinės paramos tarnyba suaugusiesiems iki šiol nemokamą, anonimišką emocinę paramą teikė telefonu ir elektroniniais laiškais. Kiekvieną mėnesį „Vilties linija“ sulaukia apie 3000 skambučių. Pasak šios tarnybos koordinatorių, nepaisant to, jog linija veikia kasdien visą parą, konsultantams ne visada pavyksta atsiliepti į visus gaunamus skambučius.

Būtent todėl buvo pradėta galvoti apie galimybę „Vilties linijoje“ teikti emocinę pagalbą pokalbiais internetu. Dabar kiekvienas, kuris nedrįsta apie savo sunkumus kalbėtis telefonu, o gal ir neturi tokios galimybės, galės gauti emocinę paramą tiesioginio susirašinėjimo su konsultantu metu (angl. chatbox). Tai leis greičiau ir efektyviau suteikti emocinę paramą žmogui, kuri jam būtina čia ir dabar, bei prisidės prie geresnio pagalbos pasiekiamumo.

Norintieji su „Vilties linijos“ konsultantais pabendrauti gyvai, susirašinėjant žinutėmis, galės apsilankyti internetinėje svetainėje www.viltieslinija.lt, kur įėjus iš karto pasitiks ekrano kampe iššokantis langelis, skirtas žinutei rašyti. Konsultantai emocinę paramą žinutėmis teiks 10 val. per savaitę, iš kurių pirmadieniais ir penktadieniais 17:00-20:00 val., o trečiadieniais ir ketvirtadieniais 19:00-21:00 val.

„Tikimės, jog ši galimybė bus naudinga tiems, kurie ieško pagalbos, bet nedrįsta savo jausmų išsakyti žodžiais telefono ragelyje. Psichologai kalba apie rašymo naudą ir svarbą mūsų gyvenime, nes tai padeda išlaisvinti susikaupusius jausmus ir mintis, ypač esant sudėtingoms gyvenimo situacijoms. Rašymo dėka tarsi apsivalome, jaučiame palengvėjimą, paliekame savo išgyvenimus ten, kurie jie buvo parašyti. Tik šiuo atveju žmogus dar ir sulauks atsakymo, palaikymo bei nuoširdaus pokalbio, – apie „Vilties linijos“ naujovę pasakojo tarnybos koordinatorė Agnė Butkuvienė.

„Vilties linija“ – tai ilgiausiai Lietuvoje veikianti psichologinės pagalbos telefonu linija (nuo 1988 m.) ir viena pirmųjų Lietuvoje, pradėjusi dirbti visą parą (nuo 2006 m.). Kiekvienas „Vilties linijos“ konsultantas ar savanoris vadovaujasi konsultanto etikos principais, o pagalbą teikia anonimiškai ir konfidencialiai. Tarnyboje dirbantys žmonės skatina savo pašnekovą dalintis sunkumais, kalbėti apie savo išgyvenamus jausmus, priima žmogų su visu jo skausmu. Sunkumai, dėl kurių dažniausiai į „Vilties liniją“ kreipiasi žmonės, yra vienišumas, santykių problemos, mintys apie savižudybę, finansiniai sunkumai.

Kilus sunkumams svarbu nelikti vieniems ir pasidalinti slegiančiais išgyvenimais, todėl su „Vilties linijos“ konsultantais pasikalbėti galima telefonu 116 123, pokalbiais internetu www.viltieslinija.lt ir elektroniniais laiškais adresu 116123@viltieslinija.lt

2021 01 30 Įmonės "Tesonet" parama

Įmonė "Tesonet" parėmė Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociaciją ir emocinės pagalbos linijas, dovanodama organizacinės technikos ir kitų prekių, kurios padidins emocinės paramos teikimo efektyvumą ir palengvins mūsų konsultantų budėjimus. Vaizdo klipą apie suteiktą paramą galima pažiūrėti čia. Dėkojame!

2021 01 14 Sukurtas naujas klipas apie vieningą emocinės pagalbos numerį 1809

Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras "Stiprūs kartu" sukūrė naują vaizdo klipą, kviečiantį žmones kreiptis vieningu emocinės pagalbos telefonu 1809 (klipą pamatysite paspaudę šią nuorodą).

Numerį 1809, veikiantį nuo 2020 metų balandžio mėnesio, incijavo Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija (LEPTA). Prie šios iniciatyvos prisijungė LEPTA narės „Vilties linija“, „Pagalbos moterims linija“, „Jaunimo linija“ ir „Vaikų linija“, o taip pat „Sidabrinė linija“ ir "Tėvų linija". Numeris 1809 veiks viso karantino metu bei kurį laiką po jo pagal poreikį.

Emocinės paramos linijoms ir toliau bus galima paskambinti tiesiogiai: „Vilties linijai“ – telefonu 116123 (kasdien, visą parą), „Pagalbos moterims linijai“ – 880066366 (kasdien, visą parą), „Jaunimo linijai“ – telefonu 880028888 (kasdien, visą parą), „Vaikų linijai“ – telefonu 116111 (kasdien, 11-23 val.), „Linijai doverija“ – telefonu 880077277 (kasdien, 16-19 val.).

LEPTA linijos teikia emocinę paramą ir internetu. Informaciją apie emocinės paramos internetu teikimo būdus ir laiką galima rasti čia.



Nuotraukų galerija >>>

2020 12 31 telefono ryšio sutrikimas

Šiandien nuo maždaug 9:00 iki 14:30 dėl ryšio mazgų gedimo emocinės pagalbos linijos negalėjo priimti skambučių telefonu. Gedimas jau pašalintas, telefono linijos veikia.

Emocinė parama ir toliau teikiama internetu (susirašinėjant tiesioginiais pokalbiais internetu ir elektroniniais laiškais). Emocinės paramos teikimo internetu kontaktus rasite paspaudę šią nuorodą.

Linkime saugesnių ir ramesnių Naujųjų metų!


2020 09 26-27 Apie psichikos sveikatos perspektyvą ir emocinės pagalbos linijų ateitį – LEPTA konferencijoje

Rugsėjo 26-27 dienomis įvyko Lietuvos emocinės paramos linijų asociacijos (LEPTA) narių kasmetinė tradicinė konferencija, kurios metu buvo aptariama psichikos sveikatos sistemos padėtis Lietuvoje, dalinamasi patirtimi tarp asociacijos narių, buvo išrinkta nauja LEPTA valdyba.

Iš viso konferencijoje dalyvavo virš 50 dalyvių iš LEPTA narių – “Jaunimo linijos”, “Vaikų linijos”, “Pagalbos moterims linijos”, “Vilties linijos”.

Pradėdamas konferenciją, LEPTA direktorius Tomas Baranovas papasakojo apie esminius įvykius šiais metais. Vienas tokių buvo atsiradusi galimybė prisijungti prie budėjimų sistemos nuotoliniu būdu, kuriuo pandemijos metu pasinaudojo dauguma linijų. Su dideliu iššūkiu karantino metu susidūrė “Vilties linija”, nes jai teko atlaikyti didelę apgultį – linijai padėti atsakyti į skambučius buvo pasitelkti 27 psichologai iš Psichikos sveikatos centrų. Taip pat visos emocinės paramos linijos prisijungė prie vieno bendro numerio, skirto emocinei sveikatai – 1809. Jau po karantino buvo užtikrintas valstybės finansavimas internetiniais pokalbiais (angliškai „chat“) teikiamai emocinei paramai. Visa linijų darbo trukmė pirmąjį 2020 metų pusmetį sudarė 520 parų, visoms linijoms kartu pavyko atsiliepti į 2 iš 3 skambučių (64 proc.).

Konferencijoje pranešimą skaitęs profesorius Dainius Pūras daugiausiai kalbėjo apie tarptautinę psichikos sveikatos padėtį. Pasak jo, pasauliniu lygiu jau pasiektas susitarimas, kad psichinė sveikata yra tokia pat svarbi, kaip ir fizinė sveikata ir yra įtraukta į visus tvaraus vystymosi planus. Tačiau klausimas išlieka, kaip kurti psichikos sveikatos sistemą toliau – ar griauti tai, kas buvo ir statyti naują, ar kurti naują iš pagrindų. Tarptautiniai mokslininkai pripažįsta, kad iki šiol pasaulyje vyravęs biomedicininis modelis, kuomet plačiai taikomas psichinių ligų gydymas vaistais, nepasiteisino. Vis garsėja nuomonės, kad emocinė ir psichosocialinė aplinka (santykiai tarp žmonių) yra lemiami veiksniai psichinei žmogaus sveikatai, kad biologija, psichologija ir sociumas – tai kas veikia žmogų, todėl medicininis „smegenų remontas“ čia nebūtinai padeda. Tarp psichikos sveikatos priežiūros ir žmogaus teisių visada buvo nemažai įtampos: jei valstybėje dėl kokios nors priežasties negerbiamos žmonių ar atskirų jų grupių teisės, sunku tikėtis geros visuomenės psichikos sveikatos. Pasak profesoriaus D. Pūro, dabartinėje sistemoje nevyriausybinės organizacijos ir pilietinė visuomenė yra Lietuvos stiprioji pusė, o emocinės paramos linijos – puikus pavyzdys, kaip padėti žmogui tuomet, kai jam reikia.

Apie psichikos sveikatos ateitį kalbėjo ir kita konferencijos pranešėja Karilė Levickaitė iš viešosios įstaigos „Psichikos sveikatos perspektyvos“. Pasak jos, psichikos sveikata - tai geros savijautos būsena, kuri leidžia asmeniui realizuoti savo gebėjimus, įveikti įprastus gyvenimo sunkumus, produktyviai dirbti bei prisidėti prie visuomenės vystymosi. Sveikata – tai visiškas psichinis ir fizinis gerbūvis, o ne ligos nebuvimas. Vienas iš keturių žmonių pasaulyje nors kartą per gyvenimą patiria psichikos sveikatos sutrikimą. Apie 70 proc. sutrikimų nėra diagnozuojami, riba tarp psichikos sveikatos sunkumų ir sutrikimų nėra aiški, tačiau dabartinėje sistemoje pagalbą žmogus gali gauti, tik jei turi diagnozę. Todėl tampa labai svarbios vadinamosios „žemo slenksčio“ paslaugos, kur žmonės gali tikėtis anoniminės ir konfidencialios pagalbos.

Konferencijos metu surengta diskusija apie emocinės paramos linijų ateitį, kurioje dalyvavo: Ignas Rubikas, Sveikatos apsaugos ministerijos Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas; Tania Gurova, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vyriausioji patarėja emocinės pagalbos linijų ir personalo klausimais; Dainius Pūras, Medicinos mokslų daktaras, profesorius, gydytojas vaikų ir paauglių psichiatras; Agnė Jonaitytė-Karalienė, “Swedbank” Personalo tarnybos vadovė bei Robertas Povilaitis, “Vaikų linijos” vadovas.

LEPTA konferencijoje linijų atstovai dalijosi savo patirtimi apie nuotolinio darbo organizavimą, apie nuotolinį savanorių ruošimą ir mokymą, priemones ir būdus, kaip valdyti skambučius bei kaip dirbti su savanoriais, kad jie taptų ir būtų organizacijos ambasadoriais.

Savo patirtimi, kaip dirbti ir organizuoti darbą pandemijos metu, dalijosi Bendrojo pagalbos centro darbuotojos Birutė Riaubienė ir Daiva Muranovienė.

Parengė „Jaunimo linijos“ Komunikacijos vadovė Rita Stanelytė




Nuotraukų galerija >>>

2020 09 27 Išrinkta nauja LEPTA Valdyba

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos visuotinis narių susirinkimas šių metų rugsėjo 27 dieną išrinko asociacijos Valdybą dvejų metų kadencijai. Valdyboje darbą tęs Valdybos pirmininke perrinkta "Vaikų linijos" Kauno padalinio koordinatorė Rugilė Pekoriūtė-Kuzmė, "Pagalbos moterims linijos" vadovė Aušra Stankūnienė ir "Vilties linijos" koordinatorė Rita Trijonytė. Į Valdybos gretas pirmą kartą įsijungia "Jaunimo linijos" vadovė Greta Laukaitienė ir "Jaunimo linijos" Emocinės paramos programos vadovė Solveiga Utkevičienė.


Nuotraukų galerija >>>

2020 08 18 Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos linijos gavo Ministro Pirmininko padėką

2020 m. rugpjūčio 18 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vyko diskusija „Tris mėnesius trukęs karantinas. Ko išmokome ateičiai?”. Nevyriausybinių organizacijų atstovai, socialiniai darbuotojai ir kiti svečiai dalinosi savo patirtimis, iššūkiais ir per karantiną atrastais sprendimais. Savo patirtimi pasidalino ir „Jaunimo linijos“ vadovė Greta Laukaitienė.

Renginio metu Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijai, „Jaunimo linijos“, „Vaikų linijos“, „Vilties linijos“, "Pagalbos moterims linijos" ir „Linijos doverija“ savanorių komandai įteikė padėką už pagalbą Lietuvai kovoje su COVID-19 virusu.



Nuotraukų galerija >>>

2020 04 16 Emocinės paramos linijos jungiasi prie laikinojo numerio 1809 iniciatyvos

Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija (LEPTA) inicijavo laikino vieningo emocinės paramos telefono numerio 1809 įsteigimą. Prie šios iniciatyvos prisijungė LEPTA narės „Vilties linija“, „Pagalbos moterims linija“, „Jaunimo linija“ ir „Vaikų linija“, o taip pat ir „Sidabrinė linija“. Numeris 1809 veiks viso karantino metu bei kurį laiką po jo pagal poreikį.

Emocinės paramos linijoms ir toliau bus galima paskambinti tiesiogiai: „Vilties linijai“ – telefonu 116123 (kasdien, visą parą), „Pagalbos moterims linijai“ – 880066366 (kasdien, visą parą), „Jaunimo linijai“ – telefonu 880028888 (kasdien, visą parą), „Vaikų linijai“ – telefonu 116111 (kasdien, 11-23 val.), „Linijai doverija“ – telefonu 880077277 (kasdien, 16-19 val.).

LEPTA linijos teikia emocinę paramą ir internetu. Informaciją apie emocinės paramos internetu teikimo būdus ir laiką galima rasti čia.

2020 03 31 „Linija doverija“ nuo šiol dirba kasdien

Emocinę paramą paaugliams ir jaunimui rusų kalba teikianti „Linija doverija“ ilgina darbo laiką.Nuo šiol jai galima skambinti nemokamu telefono numeriu 8 800 77277 kasdien 16-19 val.

2020 03 24 Emocinės paramos linijos budi pandemijos metu ir laukia besikreipiančių suaugusiųjų ir vaikų

Vykstant pandemijai ir laikantis karantino, blogėja žmonių emocinė savijauta ir psichinė sveikata. Lietuvos emocinės paramos tarnybos – „Jaunimo linija“, „Vilties linija“, „Pagalbos moterims linija“, „Vaikų linija“  ir „Linija Doverija“ – skatina suaugusiuosius ir vaikus pasidalinti kylančiais jausmais ir kreiptis nemokamos pagalbos telefonu bei internetu, kurią teikia budintys savanoriai konsultantai.

Telefonu ir internetu konsultuojantys savanoriai pasiruošę padėti žmonėms tvarkytis su patiriamu stresu bei šio laiko iššūkiais, ieškoti alternatyvų, išbūti sunkius jausmus, o esant būtinybei – nukreipti žmones tolimesnei pagalbai, taip užtikrinant jiems saugumą ir nuoseklumą, išgyvenant krizę. Šiuo kritiniu laiku gali sustiprėti savižudybės rizika, padidėti savižalos grėsmė, todėl tiek suaugusieji, tiek vaikai kviečiami dalintis savo išgyvenimais su emocinės paramos linijomis ir sulaukti reikalingos pagalbos.

Visą parą veikianti „Vilties linija“ teikia emocinę paramą nemokamu telefono numeriu 116 123 bei elektroniniais laiškais (adresais: vilties.linija@gmail.com arba 116123@viltieslinija.lt). Budintys konsultantai pasirengę padėti žmonėms išbūti ir tvarkytis su šiuo metu slegiančiais sunkumais.

Karantino sąlygomis budėjimus tęsia emocinės pagalbos tarnybos „Jaunimo linija“ savanoriai – „Jaunimo linijai“ ir toliau galima prisiskambinti visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu  8 800 28888, parašyti elektroninį laišką ar bendrauti pokalbiais internetu („chatu“) darbo dienomis ir šeštadieniais nuo 18 iki 22 val. „Jaunimo linija“ primena, kad šiuo sudėtingu laiku labai svarbu rūpintis savo psichine sveikata, todėl laukia skambučių visų, kuriems sunku: medicinos darbuotojų, visų šiuo metu dirbančių ir negalinčių karantinuotis, taip pat tų, kurie nerimauja dėl savo ir artimųjų sveikatos.

Tam, kad žmonės pasijustų geriau, visą parą prie telefono budi ir „Pagalbos moterims linijos“ savanoriai. Ore tvyranti nežinomybė, nerimas, izoliacija, judėjimo laisvės ribojimas, fizinis skausmas, mirties baimė, darbas sudėtingomis ar pavojingomis sąlygomis, psichologinis smurtas, sudėtingi santykiai, vienatvė šiuo metu žmonėms sukelia daug stiprių išgyvenimų ir jausmų. Pokalbis telefonu ar internetu gali padėti žmogui nepalūžti, neužgniaužti ir nenuneigti kylančių jausmų, bet padėti išsakyti savo emocijas ir sulaukti taip reikalingo palaikymo ir pastiprinimo. „Pagalbos moterims linija“ nenutrūkstamai ir nemokamai teikia emocinę paramą telefonu 8 800 66366 ir internetu www.pagalbosmoterimslinija.lt. Pokalbiai internetu („chatu“) vyksta sekmadieniais, pirmadieniais ir antradieniais 17-21 val.

Gyvenimo pokyčius ir sudėtingus jausmus išgyvena ir vaikai bei paaugliai, kuriuos pasidalinti savo jausmais kviečia „Vaikų linija“. Karantino metu budintys savanoriai konsultantai iš vaikų dažniau girdi apie jų patiriamus nesutarimus su tėvais, broliais ar seserimis, nerimą dėl plintančio viruso, baimę dėl artimųjų sveikatos, draugų, kurių negali matyti, ilgesį, vienišumo jausmą, klausimus, susijusius su užimtumu, būnant namuose. „Vaikų linijai“ vaikai ir paaugliai gali skambinti kasdien nuo 11 iki 23 val. nemokamu telefono numeriu 116 111, o prisiregistravus „Vaikų linijos“ svetainėje www.vaikulinija.lt, nuo pirmadienio iki penktadienio 18-21 val. gali susirašinėti su budinčiais konsultantais pokalbiais internetu („chatu“) arba parašyti laišką.

Emocinę paramą paaugliams ir jaunimui rusų kalba siūlo „Linija doverija“. Kasdien 16-19 val. jai galima skambinti nemokamu telefono numeriu 8 800 77277.

Emocinė parama telefonu teikiama iš dalies finansuojant Jaunimo reikalų departamentui prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, įgyvendinant projektą „Emocinės pagalbos telefonu teikimas emocinės pagalbos linijomis“.

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija, kuri vienija šias linijas, siekia užtikrinti suaugusiems ir vaikams prieinamą emocinę paramą telefonu bei internetu šiuo sudėtingu laiku. Pagalbos linijos nuoširdžiai dėkoja savo savanoriams konsultantams, kurie pasiaukojančiai budi tam, kad išklausytų ir palaikytų kitus.



2019 m. rugsėjo 28-29 dienomis SALOJE Plateliai Resort įvyko kasmetinė Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos konferencija, kurios tema - „Psichikos sveikata - pažinkime ir padėkime“

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos (LEPTA) konferencija - tai kasmetinis kvalifikacijos kėlimo renginys, suvienijantis visas emocinės paramos tarnybas. Konferenciją pradėjo LEPTA Valdybos pirmininkė Rugilė Pekoriūtė ir vykdantysis direktorius Tomas Baranovas. Konferencijoje dalyvavo Jaunimo linijos, Pagalbos moterimis linijos, Vaikų linijos bei Vilties linijos atstovai, asociacijos Valdybos nariai Rugilė Pekoriūtė, Robertas Povilaitis, Aušra Stankūnienė, Rita Trijonytė ir Vaida Žliobaitė.

Konferencijos metu buvo apžvelgti praėję metai, pristatytos tarnybų aktualijos, sėkmės, artimiausi planai, projektai. Didžioji konferencijos dalis buvo skirta gilinimuisi į psichikos sveikatą. Psichologė Irina Banienė kalbėjo, kaip konsultuoti sergančius onkologinėmis ligomis, pristatė statistiką, aplinkybių svarbą, kaip žmogus sužino diagnozę, kokius potrauminio streso reagavimo etapus jis išgyvena, kaip padėti kiekviename konkrečiame etape. Nėra teisingų ar klaidingų reakcijų ligos akivaizdoje, svarbiausia konsultantų aktyvus klausymasis, priminė psichologė.

4 valandų pranešime, kurį skaitė lektorius, koučeris ir krizių valdymo konsultantas Paulius Kovas, jis leido klausytojams patirti ir pajausti „gyvenimą audroje“. Pasakodamas apie projekto „Tūkstantmečio odisėja“ kelionę apie pasaulį atskleidė gyvenimo ir išgyvenimo krizinėje situacijose ypatumus, kalbėjo apie atsakomybę už kitą, komandos formavimo ir pasitikėjimo svarbą, norint pasiekti „uostą“. „Jeigu kas nemoka melstis, leiskit jam išplaukti į jūrą. Niekas jūroje nevyksta atsitiktinai“- kalbėjo lektorius.

Psichologė- psichoterapeutė Julija Abakumova-Kočiūnienė  savo pranešime pristatė, kodėl jaučiamės vieniši tarp žmonių, kodėl taip nutinka, kuo skiriasi vienišumas ir vienatvė, koks gali būti vienišumas, atsakė į konferencijos dalyvių klausimus. Kartu su Vytauto Didžiojo universiteto psichologu profesoriumi daktaru Aidu Perminu mokėmės paprastų streso įveikimo būdų, kaip skirti „gerąjį“ ir „blogąjį“ stresą, didžiausius stresorius, būdus jiems mažinti. Psichologė, prof. dr. Aistė Diržytė kalbėjo apie kognityvinį ir emocinį atspindėjimą, padedantį įsisąmoninti psichologinius poreikius, psichologinės gerovės formulę, adekvačius ir neadekvačius poreikius, ribas tarp jų. Konferencijos pabaigoje LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas pristatė LEPTA veiklos rezultatus.

Parengė Telšių Vilties linijos koordinatorė, asociacijos Valdybos narė Rita Trijonytė




Nuotraukų galerija >>>

2016-2018 metų LEPTA veiklos ataskaita: emocinės paramos linijoms prisiskambinti lengviau, paramos suteikiama daugiau

2016 metų pradžioje emocinės paramos linijoms pavykdavo prisiskambinti vidutiniškai iš ketvirto karto, o 2018 metais jau net du iš trijų bandymų prisiskambinti buvo sėkmingi. Per 2016-2018 metus atsiliepėme į 753 tūkstančius skambučių.

2018 metais Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos (LEPTA) emocinės paramos telefonu linijos dirbo vidutiniškai 69 dienas per savaitę – dėl to, kad vienu metu įvairiu paros metu veikia net iki 17 emocinės paramos darbo vietų. Siekdami atsiliepti į kuo daugiau skambučių, didiname darbo vietų skaičių, ilginame darbo trukmę ir nuolat didiname konsultantų skaičių. 2018 metais turėjome 822 konsultantus. Absoliuti dauguma konsultantų (apie 97 procentus) – savanoriai.

2018 metų rugpjūtį atlikto tyrimo duomenimis, dauguma Lietuvos gyventojų žino Jaunimo liniją, Vaikų liniją, Pagalbos moterims liniją ir Vilties liniją.

LEPTA tarnybos emocinę paramą teikia ne tik telefonu, bet ir elektroniniu paštu, o nuo 2016 metų pabaigos – ir pokalbiais internetu. Pokalbių internetu skaičius sparčiai auga ir 2018 metais viršijo atsakytų elektroninių laiškų skaičių.

„Gal svarbiausia – net ne įspūdingi bendri veiklos rezultatai, o kiekvienas sėkmingas skambutis mūsų emocinės paramos linijai. Nes jis reiškia, kad kažkam padėjome sumažinti emocinį skausmą, įveikti emocinę krizę“, teigia LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas.

LEPTA nariai emocinę paramą telefonu tekia penkiomis linijomis: „Vaikų linija“, „Jaunimo linija“, „Vilties linija“, „Pagalbos moterims linija“ ir „Linija doverija“. „Vaikų linijos“ tarnybos veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, „Jaunimo linijos“ – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Skuode, „Vilties linijos“ – Telšiuose ir Klaipėdoje, „Linija doverija“ – Visagine, „Pagalbos moterims linijos“ – Kaune, Klaipėdoje, o nuo 2019 metų – ir Vilniuje.

Su ataskaita galima susipažinti čia.




Nuotraukų galerija >>>

2018 m. rugsėjo 29-30 dienomis Birštone įvyko Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos konferencija, kurios pagrindinė tema - savanorystė

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos konferencija - tai kasmetinis renginys, suvienijantis visas emocinės paramos tarnybas. Konferencijoje šiais metais dalyvavo Jaunimo linijos, Pagalbos moterimis linijos, Vaikų linijos bei Vilties linijos atstovai. 

 

Konferencijos metu buvo apžvelgti praėję metai, pristatytos tarnybų aktualijos. Kadangi visų tarnybų pagrindas - savanoriškas darbas, didžioji konferencijos dalis buvo skirta gilinimuisi į savanorystės reiškinį. Savanorystės ir darbo su savanoriais ekspertė Neringa Kurapkaitienė apžvelgė, kaip vyksta mokymasis savanorystėje, kokias sąlygas turi sukurti organizacija, kad savanoriai įgytų norimų kompetencijų bei gebėjimų. Psichologas bei buvęs Jaunimo linijos savanoris Timas Petraitis savo pranešime pristatė, kaip apsaugoti savanorius nuo "perdegimo". Vienos daugiausiai savanorių turinčios organizacijos - Maltos ordino, Vilniaus padalinio vadovas Vytas Kim pasidalino savanoriškos organizacijos valdymo patirtimi. Taip pat, kartu su Vytauto Didžiojo universiteto profesore Ilona Tamutiene apžvelgėme naujausius mokslinius tyrimus savanorystės tema, gilinomės į savanorių motyvavimą bei įgalinimą. Konferenciją vainikavo Rimos Vanagės patyriminis užsiėmimas, kurio metu kiekvienas konferencijos dalyvis įsivardino, kuo jis yra svarbus ir naudingas asociacijai.

 

Taip pat paminėtina, kad konferencijos metu, praėjus dvejiems metams, buvo išrinkta nauja asociacijos valdyba, kurią sudaro Rugilė Pekoriūtė, Robertas Povilaitis, Aušra Stankūnienė, Rita Trijonytė ir Vaida Žliobaitė.

 

Parengė Kauno Vaikų linijos koordinatorė, Asociacijos valdybos pirmininkė Rugilė Pekoriūtė




Nuotraukų galerija >>>

2017 10 01 Jubiliejinė 20-oji Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos konferencija „Atverkime akis realybei, kurioje yra smurtas...“

Jubiliejinei 20-ajai LEPTA (Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos) konferencijai Klaipėdos emocinės paramos Tarnybos atstovai ruošėsi ilgai ir nekantriai laukė vieno iš visoms linijoms svarbiausių renginių metuose.

Dvi intensyvios konferencijos dienos (rugsėjo 30 d. – spalio 1 d.) tikrai neprailgo, ir, manome, kiekvienas iš beveik septyniasdešimties renginyje dalyvavusių asmenų kažką išsinešė sau: galbūt iš naujo susipažino su tarnybų atstovais, išgirdo svarbius dalykus apie darbą su nuo smurto nukentėjusiais asmenimis ir dabar bandys tai taikyti savo praktikoje su skambinančiaisiais, pasisėmė jėgų ir motyvacijos padėti kitiems visiems metams į priekį.

LEPTA turi ilgą gyvavimo istoriją. Tai tampa akivaizdu, kai į vieną būrį susirenka žmones, kuriuos jungia bendros pažiūros, motyvai, interesai. Nesvarbu, kokią liniją: Jaunimo, Vaikų, Vilties, Pagalbos moterims ar Linija Doverija, beatstovautų savanoris, jo kalboje girdisi begalinė pagarba emocinės paramos tarnybų tradicijoms ir veiklos principams.

Šių metų konferencijos tema – įvairių formų smurtas bei savanorių ir specialistų galimybės, teikiant emocinę paramą smurtą patiriantiems asmenims. Šia tema nėra iš lengvųjų kalbėti, bet ir tylėti apie ją neįmanoma. Niekas nėra apsaugotas nuo vienokio ar kitokio tipo smurto, o visos linijos gali ir turi susitelkti, siekdamos suteikti emocinę paramą nukentėjusiems nuo smurto asmenims, įgalinti juos ieškoti psichikos sveikatos specialistų, medikų, teisėsaugos institucijų ar vaikų teisių apsaugos specialistų užtarimo, palaikymo.

Esame dėkingi, kad mūsų iniciatyvas ir veiklą palaiko šie entuziastingi ir atliepiantys asmenys:

Ministras Linas Kukuraitis, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija;

Judita Simonavičiūtė, Klaipėdos m. savivaldybės vicemerė;

Dr. Kristina Ona Polukordienė, psichologė, psichoterapeutė, o taip pat Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos (LTPPTA) iniciatorė ir steigėja;

Audrius Čiuplys, Bendrojo pagalbos centro viršininkas;

Linas Slušnys, vaikų psichiatras psichoterapeutas;

Dr. Paulius Skruibis, psichologas, psichoterapeutas;

Aušra Kurienė, psichologė, psichoterapeutė, Paramos vaikams centro steigėja ir vadovė.

 

Parengė Olga Kirejeva, Pagalbos moterims linijos Klaipėdos padalinio vadovė




Nuotraukų galerija >>>

2017 04 12 Prisiskambinti emocinės paramos linijoms vis paprasčiau

Per pirmus tris šių metų mėnesius emocinės paramos telefonu linijos, kurias vienija Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija (LEPTA), galėjo atsiliepti vidutiniškai į kas trečią skambutį. Emocinės paramos telefonu pasiekiamumas nuolat auga.

„Prieš dvejus metus galėjome atsiliepti į kas devintą skambutį, pernai – į kas ketvirtą, o šiemet – jau į kas trečią. Tokių rezultatų padeda pasiekti efektyvesnis darbo organizavimas, padidėjęs valstybės biudžeto finansavimas, o svarbiausia – pasiaukojanti mūsų budėtojų, kurių didžiąją daugumą sudaro savanoriai, veikla,“ sakė LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas.

Sausio-kovo mėnesiais emocinės paramos telefonais bandyta prisiskambinti beveik 188 tūkstančius kartų, pavyko atsiliepti į daugiau nei 62 tūkstančius skambučių. Bendra emocinės paramos pokalbių trukmė buvo 5567 valandos, arba 232 dienos.

Daugiausiai skambučių sulaukė Vaikų linija, toliau pagal šį rodiklį rikiavosi Jaunimo linija, Vilties linija, Pagalbos moterims linija ir Linija doverija.

Emocinė parama telefonu teikiama šiais kontaktais:

Emocinės paramos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I-VII
visą parą

Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I-VII
11:00 - 23:00

Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.

8 800 77277

II-VI (išskyrus valstybės švenčių dienas)
16.00 - 20.00

Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

8 800 66366

I-VII
visą parą

Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

116 123

I-VII
visą parą


Skambučius į visas linijas apmoka ir dalį emocinės paramos administravimo išlaidų padengia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu teikiama šiais kontaktais:

„Vaikų linija“

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt 

Pokalbiai internetu vyksta nuo pirmadienio iki penktadienio 18-21 val.

Atsako per 36 valandas

„Jaunimo linija“

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetas

Pokalbiai internetu: www.jaunimolinija.lt/pokalbiai-internetu (pokalbiai internetu vyksta nuo pirmadienio iki šeštadienio 18-22 val.)

Į laiškus atsako per 24 valandas


„Vilties linija“

Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com 

Atsako per tris darbo dienas

„Pagalbos moterims linija“

Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt 

Pokalbiai internetu vyksta sekmadieniais, pirmadieniais ir antradieniais 17-21 val.

Atsako per tris dienas



2016-04-20 LEPTA tapo kampanijos "Už saugią Lietuvą" partnere

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota nacionalinė kampanija „Už saugią Lietuvą“ kviečia būti aktyviais, nelikti abejingais ir savo idėjomis, laiku ar žiniomis prisidėti prie kampanijos partnerių vykdomų veiklų. Prisijunk prie mūsų! Pasidalink savo darbais. Skirk savo laiko! www.uzsaugialietuva.lt

2016-04-01 "Pagalbos moterims linija" pradeda veikti visą parą

Nuo balandžio 1 dienos „Pagalbos moterims linija“ teikia emocinę paramą telefonu 8 800 66366 visą parąSavanorės ir konsultantės, dirbančios prie telefono, nuo smurto nukentėjusius asmenis kreipia į specializuotus pagalbos centrus, kurie veikia kiekvienoje savivaldybėje.

2015 09 09 Pirmą kartą atliktas tyrimas parodė: savanorių konsultantų teikiama emocinė parama yra kokybiška

„Vaikų linijos“ ir „Jaunimo linijos“ savanoriai konsultantai teikia kokybišką emocinę paramą ir yra gerai pasiruošę reaguoti į savižudybės riziką bei prievartos prieš vaikus situacijas. Tai nustatė pirmą kartą Lietuvoje atliktas emocinės paramos telefonu kokybės tyrimas, kurio rezultatai visuomenei pristatyti Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos, minimos rugsėjo 10 d., išvakarėse.

„Dažnai sulaukiame klausimo, ar savanorių teikiama emocinė parama yra tinkama. Kartais netgi siūloma jos atsisakyti ir rinktis profesionalius psichikos sveikatos specialistus. Tačiau šio kokybės tyrimo rezultatai rodo, kad savanoriai puikiai atlieka savo misiją, – teigia „Jaunimo linijos“ vadovas dr. Paulius Skruibis. – Panašiais tyrimais, atliktais JAV ir Kanadoje, yra nustatyta, kad savanorių teikiama emocinė parama savo kokybe nenusileidžia, o kartais ir pranoksta profesionalių specialistų teikiamą pagalbą telefonu. Mūsų tyrimo rezultatai taip pat rodo labai kokybišką „Vaikų linijos“ ir „Jaunimo linijos“ savanorių darbą.“

Pirmąjį telefoninės pagalbos kokybės tyrimą atliko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos psichologijos katedros ekspertai, vadovaujami vienos žymiausių savižudybių prevencijos specialisčių Lietuvoje, profesorės Nidos Žemaitienės. Tyrimo metu skambinę vaikai ir suaugusieji buvo informuojami, kad pokalbių bus klausomasi, o savanoriai buvo įspėti apie atliekamą tyrimą, tačiau nežinojo, kada jų pokalbių bus klausoma.

Perklausę po 48 „Jaunimo linijos“ ir „Vaikų linijos“ budėjimo valandas ir įvertinę 138 konsultacinius pokalbius, tyrėjai nustatė, kad didžioji dalis (82 proc.) klausytų „Jaunimo linijos“ ir „Vaikų linijos“ pokalbių buvo gerai pavykę, 15 proc. – vidutiniškai pavykę ir tik 3 proc. nelabai pavykę. Taip pat tyrimas atskleidė, kad „Jaunimo linijos“ savanoriai yra ypatingai gerai pasiruošę teikti pagalbą nusižudyti ketinantiems žmonėms, o „Vaikų linijos“ savanoriai – įvairias prievartos formas patiriantiems vaikams.

„Šio tyrimo rezultatai parodė, kad telefoninėmis emocinės paramos tarnybomis galima pasitikėti – mūsų teikiama paslauga atitinka gerosios praktikos reikalavimus. Tai – svarbus įvertinimas tiek savanorius ruošiantiems ir jų darbą nuolat prižiūrintiems darbuotojams, tiek patiems savanoriams, kurie, skirdami savo laiką vaikų ir suaugusiųjų išklausymui, tinkamai suteikia reikalingą pagalbą“, – teigia „Vaikų linijos“ vadovas dr.Robertas Povilaitis.

Nevyriausybinių organizacijų „Vaikų linija“ ir „Jaunimo linija“ veikla yra paremta savanorišku darbu – šiemet telefonu ir internetu vaikus ir jaunimą konsultuoja apie 400 specialiai paruoštų šių tarnybų savanorių. Organizacijos kelis kartus per metus vykdo naujų savanorių atrankas ir mokymus, per kuriuos kasmet konsultavimui parengiama apie 150 naujų savanorių. Nuolat vykdydamos konsultavimo kokybės priežiūrą ir keldamos savanorių kvalifikaciją specialiais mokymais ir seminarais, tarnybos siekia užtikrinti, kad emocinė parama vaikams ir jaunimui būtų teikiama kokybiškai.

Pirmasis Lietuvoje emocinės paramos telefonu kokybės tyrimas atliktas, įgyvendinant projektą „Savanoriškos nuotolinės emocinės paramos vaikams ir jaunimui kokybės gerinimas“, kurį finansuoja Europos Ekonominės Erdvės finansinis mechanizmas.

„Šis tyrimas parodė, kad dvi didžiausios Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos (LEPTA) narės – „Jaunimo linija“ ir „Vaikų linija“, turinčios daugiausia savanorių, itin kokybiškai teikia emocinę paramą žmonėms, kuriems jos tikrai reikia, – pabrėžia LEPTA vykdantysis direktorius Tomas Baranovas. –Didžiausias asociacijos tarnybų veiklos iššūkis yra vis dar nepakankamas mūsų teikiamos paslaugos prieinamumas. 2014 metais vaikai ir suaugusieji mums bandė prisiskambinti daugiau nei 3 milijonus kartų, tačiau tarnybų galimybės leido atsiliepti tik į kas dvyliktą skambutį. Siekiame plėsti veiklos apimtis, kad mums prisiskambinti būtų lengviau, tačiau tam reikalingas daug didesnis valstybės biudžeto finansavimas.“

Šiais metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija „Vaikų linijai“ ir „Jaunimo linijai“ skyrė 65815 eurų – tai sudaro apie 20 proc. šių organizacijų biudžeto.

 

EMOCINĖ PARAMA TELEFONU

Emocinės paramos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

„Jaunimo linija“
Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I-VII
visą parą

„Vaikų linija“
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I-VII
11:00 - 21:00

„Linija Doverija“

 (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai

8 800 77277

II-VI 
16.00 - 20.00

„Pagalbos moterims linija“
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

8 800 66366

I-VII
visą parą

„Vilties linija“
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

116 123

I-VII
visą parą


Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš valstybės biudžeto lėšų.

EMOCINĖ PARAMA INTERNETU

Emocinės paramos tarnyba

Adresas

Darbo laikas

 

„Vaikų linija“

 

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt

Atsako per dvi dienas

„Jaunimo linija“

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetas

Atsako per dvi dienas

„Vilties linija“

Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com

Atsako per tris darbo dienas

 

„Pagalbos moterims linija“

 

Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt

Atsako per tris dienas

                                                        



2014 08 11 Vykdantysis direktorius pradėjo eiti pareigas

Nuo rugpjūčio 11 dienos Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos Vykdančiojo direktoriaus pareigas pradėjo eiti Tomas Baranovas. Svarbiausias naujai įsteigtos Vykdančiojo direktoriaus pareigybės tikslas – sklandžios asociacijos veiklos užtikrinimas. Teisinį ir vadybinį išsilavinimą turintis Tomas Baranovas yra vadovavęs įvairiems Vyriausybės kanceliarijos ir Ministro Pirmininko tarnybos padaliniams, buvo Teisingumo ministro patarėjas.



2014 04 02 VšĮ "Vaikų linijos" pranešimas žiniasklaidai

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu žiniasklaidai: Socialinę iniciatyvą „BE PATYČIŲ“ palaikė žinomi žmonės ir Prezidentė

Kovo 24-30 dienomis psichologinę pagalbą telefonu teikianti tarnyba „Vaikų linija“ jau penktą kartą organizavo „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ – iniciatyvą, kurios metu vykdoma šviečiamoji ir pramoginė veikla, skirta atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą Lietuvoje.



2014 01 23 „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ jau penktą kartą judins Lietuvą

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu žiniasklaidai  „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ jau penktą kartą judins Lietuvą


Šiais metais kovo 24-30 dienomis jau penktą kartą startuos iniciatyva „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, skirta sutelkti visuomenę patyčių problemos sprendimui. Projekto iniciatorė emocinės paramos telefonu tarnyba „Vaikų linija" kartu su partneriais kviečia visas švietimo įstaigas, įmones ar organizacijas tapti „Veiksmo savaitės“ dalyviais.


2013 10 03 LEPTA pranešimas žiniasklaidai

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu žiniasklaidai:

Keičiasi emocinės paramos tarnybas vienijančios asociacijos pavadinimas ir prezidentas 

Nemokamą emocinę paramą telefonu ir internetu teikiančias organizacijas vienijanti Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija nuo šiol vadinsis Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacija (toliau – Asociacija). Asociacijos prezidento pareigas šešerius metus ėjusį Paulių Skruibį keičia Martina Bernotė.



2013 09 20 LTPPTA pranešimas žiniasklaidai

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu žiniasklaidai  „Savanorių teikiama psichologinė pagalba - tokia pat efektyvi, kaip specialistų“


Telefoninėse psichologinės pagalbos tarnybose dirbantys savanoriai gali suteikti tokią pat efektyvią arba netgi dar efektyvesnę pagalbą nei profesionalai. Vienintelė sąlyga – savanoriai privalo būti gerai parengti darbui prie telefono. Tokią išvadą, remdamasis savo atliktais tyrimais, daro Lietuvoje viešintis vienas garsiausių pasaulio savižudybių prevencijos specialistų prof. Brian L. Mishara.
 


2013 09 10 LTPPTA pranešimas žiniasklaidai

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu žiniasklaidai „Savižudybių skaičius Lietuvoje vėl auga, pagalbą siūlo užsienio specialistai“

 

Savižudybių skaičius šių metų pirmąjį pusmetį, palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, išaugo beveik penktadaliu ir grąžino Lietuvą bent kelerius metus atgal. Reaguodamos į neblėstančią problemą, savo pagalbą kuriant nacionalinę savižudybių prevencijos programą Lietuvai siūlo Jungtinėje Karalystėje ir Danijoje veikiančios emocinės paramos tarnybos.

 



2013 07 18 Dėkojame už „Chorų karuose” paaukotas lėšas

Šiomis dienomis LTPPTA pasiekė per 2013 m. balandžio 21 d. „Chorų karų” laidą paaukotos lėšos. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie palaiko mūsų veiklą!

Atmetus ryšio operatorių mokesčius asociacijai pervesta 175 161 Lt. LTPPTA Valdybos sprendimu lėšos paskirstytos vienijamoms linijoms proporcingai pagal darbo laiką. Ši suma sudaro 14 procentų viso tarnybų metinio biudžeto. Surinktos lėšos leis užtikrinti maždaug 2 mėnesius tarnybų darbo – tai yra 50 tūkst. atsilieptų skambučių ir 500 elektroninių laiškų. Lėšų panaudojimo ataskaita bus paskelbta šiame puslapyje.


2013 04 18 Psichologai ragina žiniasklaidą laikytis santūrumo informuojant apie žymių žmonių savižudybes

Lietuvos psichologų sąjunga ir Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija apgailestauja ir reiškia užuojautą artimiesiems dėl žinomo aktoriaus ir televizijos laidų vedėjo Vytauto Šapranausko netekties. Suprasdami, kad ši žinia plačiai pasklis visuomenėje, kreipiamės  į žiniasklaidos atstovus prašydami gerbti artimųjų skausmą ir atsakingai nušviesti šį įvykį.

LPS ir LTPPTA pranešimas dėl žymių žmonių savižudybių pateikimo žiniasklaidoje


2012 12 12 LTPPTA pranešimas spaudai

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu spaudai Psichologinės pagalbos telefonų atstovai sveikina siekį skirti išskirtinį dėmesį savižudybių problemai

Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija (LTPPTA) sveikina Vyriausybės programoje numatytą įsipareigojimą skirti išskirtinį dėmesį psichikos sveikatos strategijai įgyvendinti ir savižudybių problemai spręsti.

 „Tikimės, kad šią programos nuostatą lydės konkretūs veiksmai. Nėra vienos savižudybių priežasties, taip pat nėra ir vieno prevencijos būdo. Pokyčių galima pasiekti tik taikant ilgalaikes ir kompleksines priemones visos šalies mastu. Nuo mūsų asociacijos tarnybų veiklos priklauso, ar nusižudyti ketinantis žmogus galės sulaukti pirmosios pagalbos telefonu“ – sako LTPPTA prezidentas dr. Paulius Skruibis.




2012 11 24 „Pagalbos moterims linija“ skambučių laukia kasdien

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu spaudai „Pagalbos moterims linija“ skambučių laukia kasdien“

Lapkričio 25 d. – gruodžio 10 d. minime 16 smurto prieš moteris dienų, atkreipiame visuomenės dėmesį į smurtą, kuris vyksta pačiuose artimiausiuose santykiuose, šeimoje ir kuriam pasipriešinti išties būna sunku. Šiandien galime pasidžiaugti, kad turme Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą ir vis daugiau moterų ryžtasi kreiptis į policiją, priimti specializuotos pagalbos centrų pagalbą ir spręsti sudėtingas šeimos problemas. Tačiau kaip rodo praktika, ypač jei nėra fizinio smurto, o dominuoja psichologinis smurtas, moterys nesikreipia pagalbos. 


2012 11 20 Vaikų linijos visame pasaulyje mini Tarptautinę Vaikų dieną

2012 m. lapkričio 20 d. minint Tarptautinę Vaikų dieną, viso pasaulio vaikų linijos ragina vyriausybes, Jungtines Tautas ir kitus partnerius įtraukti vaikų ir jaunų žmonių apsaugos bei jų įgalinimo klausimus į Tvaraus vystymosi tikslus.

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu spaudai.
Prie pranešimo pridedama:



2012 09 28-30 dienomis vyko metinė LTPPTA konferencija

2012 m. rugsėjo 28-30 dienomis Klaipėdoje ir Palangoje vyko kasmetinė LTPPTA konferencija. Konferencijos metu Jungtinės karalystės emocinės paramos tarnybos Samaritans savanorių mokytoja Joanne Ridout dalinosi partimi apie savanorių vadybą. Taip pat patvirtintos metinės Prezidento veiklos, finansinė bei Revizoriaus ataskaitos, išrinkti nauji Valdybos nariai.


Nuotraukų galerija >>>

2012 10 11 „Pagalbos moterims linija“ ilgina darbo laiką

„Pagalbos moterims linija“ ilgina darbo laiką ir nuo spalio mėn. dirba kasdien (įskaitant savaitgalius ir švenčių dienas) nuo 10.00 iki 21.00 val.

2012 10 10 Pranešimas spaudai „Minint psichikos sveikatos dieną, specialistai ragina daugiau investuoti į prevenciją“

Kviečiame susipažinti su išplatintu LTPPTA pranešimu spaudai „Minint psichikos sveikatos dieną, specialistai ragina daugiau investuoti į prevenciją“.

Psichikos sveikata – tai geros savijautos pojūtis, emocinė ir dvasinė būsena, kuri leidžia žmogui džiaugtis gyvenimo pilnatve, išgyventi skausmą ir liūdesį. Psichikos sveikata – tai ne vien psichikos ligos ar sutrikimo nebuvimas. Tačiau kalbėdami apie psichikos sveikatą, mes vis dar koncentruojamės į ligas ir jų gydymą, o ne į prevenciją. Nuoširdus pokalbis ir palaikymas sunkioje emocinėje situacijoje gali padėti žmogui įveikti sunkumus, kurie, nesulaukus tokios paramos, galėtų komplikuotis ir reikalautų ilgo ir sudėtingo gydymo. Taip Pasaulinės Psichinės sveikatos dienos išvakarėse (ji minima spalio 10 d.) kalba Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos (LTPPTA) prezidentas dr. Paulius Skruibis.
 


2012 09 10 Pranešimas spaudai „Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų“

Kviečiame susipažinti su išplatintu LTPPTA pranešimu spaudai „Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų“.

277 038 atsiliepti skambučiai. Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti. Šiuos skaičius, kalbėdama apie 2011-uosius metus, įvardija Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija (LTPPTA). Šios tarnybos žmonėms padeda dėl pačių įvairiausių sunkumų: santykių problemų, smurto namuose, patyčių mokykloje ir kt., taip pat savižudybių rizikos atvejais. Tarnybų teikiama pagalba yra nemokama, anonimiška ir lengvai pasiekiama, tačiau akivaizdu, kad jos nepakanka. Be materialaus atlygio dirbantys savanoriai ir profesionalūs psichikos sveikatos specialistai galėtų atsiliepti į perpus daugiau skambučių, jei tik pačių linijų veiklos organizavimui ir plėtrai būtų skiriamas didesnis finansavimas iš valstybės biudžeto



2012 07 17 „Pagalbos moterims linija“ prisijungė prie skambučių centro

„Pagalbos moterims linija“ nuo 2012 m. liepos 15 d. prisijungė prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skambučių centro. Taip pat nuo 2012 m. rugsėjo 1 d. planuojama ilginti tarnybos darbo laiką. Tarnybos numeris nesikeičia ir lieka 8 800 66366, o šie pokyčiai suteiks didesnes skambučių srautų valdymo galimybes bei padės padidinti linijos prieinamumą.

2011 11 07 Straipsnis

Kviečiame susipažinti su Mildos Kniežaitės straipsniu „Suicidologė: ruduo - depresijų metas, bet jo neišvengsime“, kuriame kalbinta Vilniaus universiteto (VU) profesorė habil. dr. Danutė Gailienė.


2011 09 23 LTPPTA - 15 metų!

Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija (LTPPTA) spalio 4 d. mini 15-ąsias savo veiklos metines. Šia proga rugsėjo 23-25 dienomis Telšiuose ir Plateliuose vyko kasmetinė konferencija, kurios metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas savanorystės temai, šiais metais paskelbtai prioritetine Europos Sąjungoje.

Kviečiame susipažinti su ta proga išplatintu pranešimu spaudai: Psichologinės pagalbos tarnybų asociacija kviečia vystyti savanorystės idėją




Nuotraukų galerija >>>

2011 09 09 Apdovanoti žurnalistai už geriausius straipsnius savižudybių tema

Tarptautinės savižudybių prevencijos dienos (rugsėjo 10-tosios) išvakarėse įteikti apdovanojimai žurnalistams už geriausius straipsnius savižudybių tema. Kviečiame susipažinti su išplatintu  pranešimu spaudai.

Taip pat galite perskaityti geriausiais pripažintus straipsnius:




Nuotraukų galerija >>>

2011 07 07 Startavo Saugesnio interneto Pagalbos linija vaikams

Kviečiame susipažinti su Ryšių reguliavimo tarnybos išplatintu pranešimu spaudai „Lietuvoje jau teikiama pagalba vaikams, susidūrusiems su pavojais internete“
 
Nuo 2011 m. liepos mėn. Lietuvoje jau teikiama pagalba vaikams, internete susidūrusiems su tokiais pavojais kaip viliojimas, patyčios, priekabiavimas, žalingas turinys, ar kita nemalonia ar bauginančia patirtimi naudojantis interneto technologijomis. Vaikai jau dabar gali skambinti daugelyje Europos šalių veikiančiu vienodu nemokamu pagalbos vaikams telefono numeriu 116111.






2011 05 18 Vilniuje gali nelikti emocinės paramos vaikams ir paaugliams tarnybos

Kviečiame susipažinti su „Vaikų linijos“ išplatintu pranešimu spaudai Vilniuje gali nelikti emocinės pagalbos vaikams ir paaugliams tarnybos

Vieną aukščiausių vaikų patyčių ir savižudybių rodiklių Europos Sąjungoje turinti Lietuva gali likti be emocinės paramos vaikams ir paaugliams tarnybos Vilniuje. Nuo 1997 m. šalyje veikiančios „Vaikų linijos“ didžiausiam padaliniui sostinėje gresia uždarymas. Emocinės paramos tarnybos atstovai tarptautinę Vaikų linijų dieną atviru laišku kreipėsi į valstybės institucijas bei visuomenę, kviesdami padėti „Vaikų linijai“ išlikti.

Taip pat siūlome perskaityti išplatintą Atvirą laišką bei Faktus ir skaičius apie „Vaikų liniją“.



2011 04 04 Keičiasi pagalbos numeriai

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu spaudai „Pasikeitė dviejų pagalbos telefonų numeriai“.

Balandžio 4 dieną pradėjo pilnai veikti naujas, vieningas visoje Europoje psichologinės pagalbos suaugusiems numeris. Europinis „Vaikų linijos“ numeris pradėjo veikti jau šių metų vasario 15 d. Dabar psichologinė pagalba suaugusiems bus teikiama visą parą nemokamu numeriu 116 123 („Vilties linija“). Visi Lietuvos vaikai, norintys pasikalbėti apie patiriamus sunkumus, gali kasdien nuo 11 iki 21 val. skambinti nemokamu telefonu 116 111 („Vaikų linija“).





2011.03.30 Savaitė BE PATYČIŲ sulaukė aktyvaus visuomenės palaikymo

Pasibaigus Savaitei BE PATYČIŲ siunčiame akciją apibendrinantį panešimą spaudai
„Savaitė BE PATYČIŲ sulaukė aktyvaus visuomenės palaikymo"

Vaikų linijos iniciuotoje akcijoje „Savaitė BE PATYČIŲ“ dalyvavo 1062 organizacijos. Kiekviena įgyvendino savo unikalų veiklų planą. Mokyklose, darželiuose, globos namuose, kitose ugdymo įstaigose visą savaitę vyko klasės valandėlės, etikos, tikybos pamokos, psichologiniai užsiėmimai, kurių metu buvo kalbama kaip atpažinti patyčias, ieškoma būdų, kaip jų išvengti. Mokiniai, jų tėvai ir mokytojai organizavo piešinių, plakatų parodos, edukacinių filmų peržiūras ir aptarimus po jų.
 

2011 kovo 10 d. Savaitė be patyčių: TEO saugesnio interneto akademija




2011 vasario 25 d. Pranešimas spaudai „Emocinės paramos telefonais atsiliepta į 22 tūkst. daugiau skambučių“

Kviečiame susipažinti su išplatintu pranešimu spaudai „Emocinės paramos telefonais atsiliepta į 22 tūkst. daugiau skambučių“.


Emocinė parama telefonu tapo gerokai prieinamesnė. Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija (LTPPTA) įgyvendino plėtros projektą, leidusį tarnyboms dirbti daugiau nei 4000 valandų per metus ilgiau ir atsiliepti į 22 tūkst. daugiau skambučių negu iki šiol. Šiam projektui paramą skyrė telekomunikacijų bendrovė „Tele2“.



2011 vasario 15 d. Keičiasi „Vaikų linijos“ numeris

Nuo vasario 15 d. „Vaikų linijos“ telefono numeris keičiasi į bendrą europinį pagalbos vaikams numerį 116 111. Kviečiame susipažinti su pranešimu spaudai.


2011 vasario 9 d. Akcija „Savaitė BE PATYČIŲ“: Vaikų darbų konkursas „PATYČIOS GALI LIAUTIS“

„Savaitė BE PATYČIŲ“ kviečia dalyvauti vaikus piešimo, filmų bei dainų kūrimo konkurse.

Vaikų darbų konkursas „PATYČIOS GALI LIAUTIS“ – akcijos „Savaitė BE PATYČIŲ“ dalis, kuri skirta vaikų aktyviai veiklai ir galimybei jiems patiems, pasitelkus kūrybą, ieškoti būdų kaip kurti saugesnę mokyklą.  Konkursą inicijuoja VšĮ „Vaikų linija“ ir VšĮ „Paramos vaikams centras“. Konkurso organizatoriai darbų autoriams didelių reikalavimų nekelia.



2011 vasario 3 d. LTPPTA palaiko „Savaitę BE PATYČIŲ“

LTPPTA palaiko šiemet kovo 21 dieną startuosiančią „Savaitę BE PATYČIŲ“ ir kviečia tapti šios akcijos partneriais. Pranešimas spaudai „Lietuvos ugdymo įstaigos ir kitos organizacijos kviečiamos dalyvauti „Savaitėje BE PATYČIŲ““




2011 sausio 1 d. „Pagalbos moterims linija“ pradeda teikti emocinę paramą internetu

„Pagalbos moterims linija“ nuo šių metų pradeda teikti emocinę paramą internetu adresu: pagalba@moteriai.lt

Kartu išplatintas ir pranešimas spaudai „Pagalbos moterims linija“ pradeda teikti emocinę paramą internetu .


2010 m. gruodžio 6 d. - LTPPTA pranešimas spaudai

LTPPTA pranešimas spaudai „Tarptautinę savanorių dieną mini emocinę paramą telefonu ir internetu teikiančių tarnybų savanoriai“



2010 m. gruodžio 3 d. Pasirašytos dvi trišalės sutartys dėl trumpųjų numerių 116 111 ir 116 123

2010 m. gruodžio 3 d. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje pasirašytos dvi trišalės sutartys dėl LTPPTA tarnybų „Vaikų linijos" bei „Vilties linijos" prisijungimo prie Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos skambučių centro. Nuo 2011 m. šios tarnybos pagalbą teiks vieningais ES pagalbos numeriais: „Vaikų linija" 116 111, o „Vilties linija" 116 123.

Plačiau:
http://www.socmin.lt/index.php?-1470548321


Nuotraukų galerija >>>

2010 m. gruodžio 1 d. „Jaunimo linijos“ emocinės paramos internetu programos pavadinimo pasikeitimas

Nuo 2010 m. gruodžio 1 d. Emocinės paramos internetu programa „Draugo laiškai" vadinasi „Jaunimo linijos" emocinė parama internetu".
Ir toliau kviečiame rašyti laiškus - į visus atsiliepsime, tik vadinsimės kitaip. Programą rasite adresu www.jaunimolinija.lt/internetas


2010 m. rugsėjo 17 - 19 dienomis vyko kasmetinė LTPPTA konferencija

2010 m. rugsėjo 17 - 19 dienomis Kaune ir Birštone vyko kasmetinė LTPPTA konferencija pavadinimu „Emocinės paramos iššūkiai ir perspektyvos

Rugsėjo 17d. Kaune asociacijos nariai ir konferencijos svečiai dalinosi patirtimi teikiant emocinę paramą.

Rugsėjo 18-19 dienomis LTPPTA nariai darbavosi Birštone, kur buvo pristatyta LTPPTA ir prezidento veiklos ataskaita, diskutuota apie naujas technologijas, sunkumus ir galimybes jas diegiant, aptarti tarnybų planai 2011 metams. Taip pat vyko įvairios darbo grupės, kurių metu emocinės pagalbos tarnybų atstovai dalinosi patirtimi.




Nuotraukų galerija >>>

2010 m. rugsėjo 9 d. Įteikti apdovanojimai žurnalistams už geriausius straipsnius savižudybės tema.

2010 m. rugsėjo 9 d. Įteikti apdovanojimai žurnalistams už geriausius straipsnius savižudybės tema. Išplatintas LTPPTA pranešimas spaudai „Apdovanoti žurnalistai už geriausius straipsnius savižudybių tema". Čia galite susipažinti su straipsniais, kurie buvo pripažinti geriausiais: Irenos Nagulevičienės straipsnis „Kas sukliudys žingsniams į nebūtį?" ir Dovilės Javinskaitės straipsnis „Parodytas gerumas gali išgelbėti kitą“.


Nuotraukų galerija >>>

2010 m. liepos 13 d. Emocinės paramos telefonu ir internetu tarnybos „Jaunimo linija" darbo visą parą pristatymas

Jaunimo psichologinės paramos centre (JPPC) įvyko emocinės paramos telefonu ir internetu tarnybos „Jaunimo linija" darbo visą parą pristatymas. Šia proga išplatintas pranešimas spaudai „Emocinė parama telefonu šalies gyventojams nuo šiol teikiama visą parą".


Nuotraukų galerija >>>

2010 vasario 12 d. Ant šešių aukščiausių Vilniaus tiltų pritvirtintos lentelės.

Ant šešių aukščiausių Vilniaus tiltų pritvirtintos lentelės, informuojančios  apie galimybę nemokamai paskambinti psichologinės pagalbos telefonu. Lentelės įrengtos ant Žirmūnų, Baltojo, Karaliaus Mindaugo, Geležinio Vilko, Valakampių ir Lazdynų tiltų. Šią iniciatyvą organizavo ir įgyvendina LTPPTA kartu su mobiliojo ryšio bendrove „Tele2". „Tele2" taip pat remia LTPPTA tarnybas, kad jos galėtų atsakyti daugiau skambučių. 

Pirmoji lentelė buvo pritvirtina ant Žirmūnų tilto. Keletas akimirkų iš renginio.




Nuotraukų galerija >>>

2009 rugsėjo 11-13 d. Vilniuje ir Dubingiuose vyko kasmetinė LTPPTA konferencija

2009 09 11-13 Vilniuje ir Dubingiuose vyko kasmetinė LTPPTA konferencija. Šių metų LTPPTA konferencijos tema –  „Verslo indėlis į emocinės paramos plėtrą Lietuvoje“. Keletas akimirkų iš konferencijos.



Nuotraukų galerija >>>

2009 rugsėjo 11 d. LTPPTA pranešimas spaudai

LTPPTA išplatino pranešimą spaudai "Verslas vis aktyviau įsitraukia į emocinės paramos plėtrą Lietuvoje"


2009 rugsėjo 10 d. Įteikti apdovanojimai žurnalistams už geriausius straipsnius savižudybės tema.

Įteikti apdovanojimai žurnalistams už geriausius straipsnius savižudybės tema. LTPPTA pranešimas spaudai „Savižudybių prevencijos dieną - apdovanojimai žurnalistams“. Galite susipažinti su straipsniais, kurie buvo pripažinti geriausiais: Šarūnės Kaušylaitės straipsnis „Kam rūpi lietuvių savižudybės“  ir Vestinos Stankevičiūtės straipsnis „Gyvenimas yra sudėtingas, bet gražus“.




Nuotraukų galerija >>>

2009 kovo 5 d. LTPPTA pranešimas spaudai

Išplatintas pranešimas spaudai "Emocinės paramos tarnybos šiemet didins savanorių skaičių".

2009 vsario 24 d. LTPPTA pranešimas spaudai

LTPPTA išplatino pranešimą spaudai „Psichologinės pagalbos linijos sieks teikti pagalbą europiniais numeriais“.

2009 vasario 10 d. LTPPTA pranešimas spaudai

„Sveikatos apsaugos ministerijai savižudybių prevencija - ne prioritetas“.

2009 vasario 3 d. LTPPTA pranešimas spaudai

„Emocingas paauglių savižudybių aptarinėjimas gali paskatinti naujas savižudybes“.

 
 

Pagrindiniai rėmėjai

 
 
                        


 
Visi rėmėjai
 

Sprendimas: NET GROUP